آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

درخواست رسمی ایران برای عضویت در بریکس

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد در حالی که آمریکا همچنان مشغول تحریم جهان است، ایران و آرژانتین برای عضویت در بریکس درخواست داده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۰۷ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 28
کد خبر: ۱۴۰۲۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: ایران و آرژانتین درخواست خود را برای عضویت در گروه بریکس ارائه داده‌اند.

زاخارووا با انتقاد از آمریکا افزود: درحالی که آمریکا به این فکر می‌کند که ارتباط چه قسمتی از جهان را قطع کرده یا تحریم و تخریب کند، ایران و آرژانتین قصد دارند در این گروه (بریکس) عضو شوند.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود که کشور‌های بریکس یکی از ستون فقرات نظم نوظهور جهانی خواهند بود.

بریکس که نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است، از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشور‌های عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.

چهاردهمین اجلاس سران پنج قدرت نوظهور اقتصادی «بریکس» با محوریت تقویت همکاری تجاری و اقتصادی میان اعضا و شرکای این گروه برگزار شد و جمهوری اسلامی ایران در قالب دیپلماسی پویا و به سبب برخورداری از قابلیت‌های فراوان در حوزه‌های انرژی، ترانزیتی، تجاری و اقتصادی از مهم‌ترین کانون‌های توجه در این نشست بود.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران روز جمعه به دعوت رسمی «شی‌جین پینگ» همتای چینی خود در نشست مجازی سران کشور‌های گروه «بریکس» شرکت و دیدگاه‌های تهران را در خصوص مهم‌ترین مسائل بین‌المللی و توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی با سایر کشور‌ها تشریح کرد.

این نشست با شعار «تقویت مشارکت با کیفیت بالای بریکس، آغاز دوره جدیدی برای توسعه جهانی» برگزار شد.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه در پاسخ به پرسشی در مورد سخنرانی روز جمعه رئیس جمهور در نشست بریکس پلاس گفت: بریکس یک سازوکار ابتکاری است که دارای ابعاد مختلف است. ۳۰ درصد تولید ناخالص جهان و ۴۰ درصد جمعیت جهان در این حوزه تعریف می‌شود.

وزیر خارجه ایران درخواست عضویت ایران را در این نشست ارائه کرده و روز جمعه نیز آقای رئیس جمهور در نشست بریکس پلاس به صورت مجازی سخنرانی کرده است.

به باور کارشناسان، برگزاری اجلاس سران بریکس در شرایطی که جهان به سبب تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا، جنگ اوکراین و خشکسالی‌های گسترده با مشکلات اقتصادی فراوانی در حال دست و پنجه نرم کردن است، از اهمیت فراوانی برخوردار است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار